Tala Fou

Folasaga i sima faʻamalosia

Atinaʻe tulaga o faʻamalosia sima faʻavae

I le taimi nei, o le faʻamalosia sima o le sili lautele faʻaaogaina faʻavae fomu i totonu o Saina, faʻamaumauga mo le tele o le aofaʻi. I le taimi lava e tasi, o le eria foi ma sili atu ona faʻamalosia sima fausaga i le lalolagi. O le faʻatinoga o ana sima autu lava na oʻo i le 1,882 piliona tone i le 2010, tusa o le 70% o le aofaʻi o galuega faatino a le lalolagi.

Galulue mataupu faavae o faamalosia sima

O le mafuaʻaga e mafai ai ona faʻamalosia sima e mafai ona galulue faʻatasi e fuafuaina e ana ia lava meatotino meatotino. Muamua lava, uʻamea faʻamau ma sima e tusa o le tutusa tutusa coefficient o faʻalauteleina vevela, ma le dislocation i le va o uʻamea faʻamau ma sima e matua laʻititi i le tutusa vevela. Lona lua, pe a faʻamaʻa le sima, o loʻo i ai se fusi lelei i le va o le sima ma le faʻamalosia luga, ina ia so o se mafatiaga mafai mafai ona faʻamamafa lelei i le va o latou; Masani lava, o le pito i luga o le faʻamalosia o loʻo faʻagasolo foi i talatala ma vavalalata faʻasolosolo ivi (valaʻauina rebar) e faʻaleleia atili ai le fusi i le va o sima ma faʻamalosia; A o le lava lea e faʻaliliu ai le feeseeseaiga i le va o le faʻamalosia ma le sima, o le iʻuga o le faʻamalosi e masani ona piʻo 180 tikeri. Lona tolu, o mea alkaline i le sima, e pei o le calcium hydroxide, potassium hydroxide ma le sodium hydroxide, saunia se siosiomaga alkaline, lea e fausia ai se ata puipuia puipuia pasi luga o le pito i luga o le faʻamalosia, o lea e sili atu ai ona faigata ona pala nai lo le faʻamalosia i le le mautonu ma acidic siʻosiʻomaga. I se tulaga lautele, o le siʻosiʻomaga ma le taua PH luga atu 11 mafai ona puipuia lelei le faʻamalosia mai palapala; Pe a faʻaalia i le ea, o le taua o le faʻamalosia o le sima e faʻaititia lemu faʻasolosolo ona o le faʻamalosia o le carbon dioxide. A o lalo o le 10, o le a faʻamalosia le faʻamalosia. O le mea lea, e tatau ona mautinoa le mafiafia o le puipuia vaega i le taimi o galuega fausiaina.

Faʻamatalaga ma le ituaiga o filifilia faʻamalosia

O mea o loʻo faʻamalosia i le faʻamalosia i le sima faʻamalosia e masani lava ona laʻititi, mai le 1% (tele i pou ma laupapa) e oʻo i le 6% (tele i koluma). O le vaega o le faʻamalosia e lapoʻa. O le lautele o le faʻamalosia i le Iunaite Setete faʻateleina mai 0.25 i le 1 inisi, faʻateleina i le 1/8 inisi i vasega taʻitasi; I Europa, mai le 8 i le 30 mm, faʻateleina i le 2 mm i tulaga taʻitasi; Ua vaevaeina le laueleele Saina i 19 vaega mai le 3 i le 40 milimita. I totonu o le Iunaite Setete, e tusa ai ma le carbon mataupu i le faʻamalosia, ua vaevaeina i 40 uamea ma 60 uʻamea. O le vaega mulimuli e maualuga lona aofaʻi o lona kaponi, maualuga le malosi ma malo, ae e faigata ona piʻo. I siosiomaga leaga, uʻamea faʻamau faia o electroplating, epoxy resin ma uʻamea stainless ua faʻaogaina foi.


Taimi Post: Aukuso-10-2021